Gepatenteerd Precisie Geluidsfilter

NoNoise op TV

Kijk hier voor meer informatie over NoNoise!

nonoise op tv
VEEL GESTELDE VRAGEN NONOISE

Algemene vragen

Vraag: Is NoNoise geschikt voor kinderen? Zo ja, vanaf welke leeftijd?
Antwoord: NoNoise is geschikt voor kinderen mist uiteraard hun gehoorgang groter is dan 6 mm doorsnee. Pas op dat kleine kinderen de oordopjes niet inslikken.

Vraag: Mijn gehoorpluggen passen niet goed. Wat kan ik hieraan doen?
Antwoord: NoNoise is geschikt voor gehoorgangen van 6 mm tot 12 mm doorsnee. Bij afwijkende gehoorgangen is het beter om bij NoNoise oordoppen met keramisch filter op maat te laten maken. Meer informatie hieromtrent kunt u opvragen bij: info@geenlawaai.com

Vraag: Mijn NoNoise gehoorfilters steken iets uit. Kan ik ze afknippen?
Antwoord: Je kunt het steeltje van NoNoise iets afknippen als het hinderlijk te ver uitsteekt. Zorg er wel voor dat er voldoende grip overblijft om de NoNoise weer uit het oor te kunnen halen.

Vraag: Is het materiaal waarvan NoNoise gehoorfilters zijn gemaakt veilig?
Antwoord: Ja zeker! NoNoise filters zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als fopspenen voor baby’s. Dit is een belangrijk onderscheid ten opzichte van de meeste andere filters die van siliconen zijn gemaakt. NoNoise is siliconenvrij en hypoallergeen.

Vraag: Kunnen NoNoise gehoorfilters tegen water?
Antwoord: Ja, NoNoise gehoorpluggen kunnen tegen water.

Vraag: Mag NoNoise bij tinitis worden gebruikt?
Antwoord: In principe kan NoNoise bij Tinitis worden gebruikt. Echter, wij raden aan om in dit geval eerst je arts om advies te vragen.

Vraag: Mag NoNoise bij oorontsteking worden gebruikt?
Antwoord: Dit hangt uiteraard van de oorontsteking af en waar die zit. Vraag daarom in dit geval altijd eerst je arts om advies.

Vraag: Hoe kan ik NoNoise gehoorfilters schoonmaken?
Antwoord: Dit kan met de speciale reinigingsvloeistof van NoNoise. Er is ook een uitgebreide NoNoise reinigingsset verkrijgbaar.

Vraag: Wat is het verschil tussen NoNoise gehoorfilters en (gele) schuimoordopjes?
Antwoord: Schuimdopjes hebben geen filter. Ze dempen al het geluid, waarbij het zachte en normale geluid niet meer hoorbaar is. Dat is niet veilig. NoNoise laat alle zachte en normale geluiden tot 80dB door en dempt met dankzij het bijzondere keramische filter alleen de hardere geluiden. Normale communicatie blijft hierdoor mogelijk.

Vraag: Waarin is NoNoise anders dan andere gehoorfilters?
Antwoord: NoNoise heeft geen kunststof filter. Kunststof is zacht materiaal dat gegoten is: dit absorbeert geluid, waardoor ook geluiden zachter dan 80dB gedempt worden. Kunststof heeft bovendien een ruw oppervlak. Dit verstrooit het geluid dat wel doorgelaten wordt, waardoor het dof klinkt. NoNoise heeft een keramisch filter. Keramiek is keihard materiaal dat het geluid niet absorbeert en dus alle geluiden tot 80dB normaal doorlaat. Het is ook super glad materiaal, waardoor de geluiden niet worden vervormd en helder blijven klinken.

Vraag: Wat is het verschil tussen NoNoise en gehoorbescherming op maat?
Antwoord: Gehoorbescherming op maat wordt met een mal precies passend aan de gehoorgang gemaakt. Hierdoor sluit de gehoorgang heel goed af met massief materiaal. Dit geeft een hele hoge demping. In op maat gemaakte oordoppen kunnen ook filters geplaatst worden. NoNoise gebruikt bij haar op maat gemaakte oordoppen ook de keramische filters.
Het nadeel van oordoppen op maat gemaakt, is dat ze na verloop van tijd gaan “lekken” waardoor ze niet meer goed beschermen. Dit komt doordat de vorm van onze gehoorgang steeds verandert.
Wij geven twee jaar garantie op de op maat gemaakte oordoppen (otoplasten).

Vraag: Hoe voorkom ik die vervelende piep in mijn oren na het uitgaan?
Antwoord: Door NoNoise Music te dragen als je in een omgeving komt waar het geluid harder dan 80dB is.

Vraag: Waarom is te veel demping niet goed?
Antwoord: Het is belangrijk om de zachte en normale geluiden te kunnen blijven horen. Zo kun je voor je eigen veiligheid blijven communiceren met je omgeving en blijf je de eventuele gevaren ‘horen’.

Vraag: Hoe kan ik NoNoise het beste bewaren?
Antwoord: Eerst schoonmaken en dan in het speciale bewaarkokertje. Deze kun je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangen. Zo heb je NoNoise altijd bij je.

Vraag: Hoelang gaan NoNoise gehoorfilters mee?
Antwoord: Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt en van je oorsmeer. Gemiddeld bij intensief gebruik, ongeveer een half jaar tot een jaar.

Vraag: Waar zijn NoNoise gehoorfilters te koop?
Antwoord: Via diverse apotheken drogisterijen en speciaalzaken. Ook via diverse webshops zoals www.geenlawaai.nl

Vraag: Wat is het verschil tussen de verschillende NoNoise gehoorfilters en welke moet ik kiezen?
Antwoord: NoNoise is verkriijgbaar in 8 verschillende uitvoeringen, te weten Motorsport, Music, Sleep, Travel, Watersport, DIY & Garden, Work en Shoot. Op de verpakking staat waarvoor NoNoise geschikt is. Dat heeft te maken met de verschillen in toonhoogtes en volume van het geluid. Als het geluid niet harder dan 100 dB is dan zijn alle NoNoise gehoordoppen voor alle toepassingen geschikt.

Vraag: Kan ik zelf een kleur kiezen?
Antwoord: De kleuren horen bij de verschillende uitvoeringen. Zie het antwoord bij de vorige vraag.

Vraag: Kan ik NoNoise gebruiken tijdens mijn motorritjes?
Antwoord: NoNoise Motorsport is hier speciaal voor ontwikkeld. Het filtert ongewenst te zoals bijvoorbeeld harde wind maar normale communicatie met mederijders blijft mogelijk. Ook sirenes blijven hoorbaar. Door het zachte, flexibele filter is NoNoise geschikt om onder een helm te dragen.

Vraag: Is NoNoise watersport ook geschikt voor snorkelen?
Antwoord: NoNoise voorkomt dat er water in je oren komt. Het filtert bovendien het harde lawaai van bijvoorbeeld een zwembad en is geschikt voor uiteenlopende soorten watersport: surfen, zwemmen, waterskiën en ook voor snorkelen.

Vraag: Hoor ik mijn baby nog wel als ik NoNoise Sleep gebruik?
Antwoord: In geval van een snurkende partner biedt NoNoise Sleep uitkomst. Voordeel van NoNoise is dat ‘normale geluiden’ hoorbaar blijven. Een baby of kind dat huilt, blijf je dus horen.

Vraag: Maakt het uit of ik NoNoise gehoorfilters de ene keer in mijn linker- en de andere keer in mijn rechteroor doe?
Antwoord: Nee, dit maakt helemaal niets uit.

Vraag: Bestaat er ook gehoorbescherming op maat met deze filters?
Antwoord: Ja, NoNoise op maat. Voor meer informatie kun je mailen naar info@geenlawaai.com

Vraag: Is NoNoise goedgekeurd?
Antwoord: De gehoorbescherming van NoNoise is gekeurd door het Europees erkende Instituut voor veiligheid en gezondheid op het werk (IFA) en Sociale Ongevallenverzekering (DGUV) in Duitsland.
Alle producten van NoNoise voldoen hiermee aan de strenge Europese richtlijnen (EN-normen: 352-2: 2002).

Vraag: Mag ik NoNoise op mijn werk gebruiken?
Ja, NoNoise voldoet aan de Arbowet.

Vraag: Wat moet ik doen als ik NoNoise niet uit mijn oor kan halen?
Vraag: In incidentele gevallen is de gehoorgang net te groot, waardoor NoNoise te diep in het oor komt. Vraag eerst of iemand anders NoNoise kan verwijderen. Gebruik hierbij in geen geval scherpe voorwerpen. Lukt dat niet, ga dan naar je arts.

Vraag: Helpt NoNoise tegen luchtdrukverschillen in het vliegtuig?
Antwoord: NoNoise helpt ook tegen de pijnlijke gevolgen van luchtdrukverschillen in het vliegtuig. De variant NoNoise Travel is met name hiervoor zeer geschikt.

Vraag: Ik gebruik NoNoise, maar hoor nog steeds alle geluiden. Klopt dat wel?
Antwoord: NoNoise laat alle geluiden tot 80dB gewoon door. Die geluiden wil je ook graag horen en zijn niet schadelijk. Ben je dus in een omgeving met minder harde geluiden, dan hoor je met NoNoise geen verschil. Komt er ineens toch een te hard geluid, dan ben je daar natuurlijk wel tegen beschermd.

Vraag: Kan ik (mobiel) telefoneren met NoNoise gehoorbescherming in?
Antwoord: Ja, dat is dus een bijkomend voordeel van NoNoise. Alle normale communicatie blijft mogelijk. Zie ook het antwoord op de vorige vraag.

Vraag: Ik zie geen filter op het steeltje.
Antwoord: Bij NoNoise zit het filter niet op het steeltje, maar voor in de plug, zodat deze in de gehoorgang komt. Hierdoor heeft NoNoise een sterkere demping boven de 80dB. Dit is een belangrijk onderscheid tussen NoNoise en andere aanbieders van gehoorfilters.

Vragen omtrent de webshop

Vraag: Kan ik ook telefonisch bestellen?
Antwoord: Nee, bestellen kan via de shop.

Vraag: Betaal ik verzendkosten? Zo ja, hoeveel?
Antwoord: Ja, de verzendkosten bedragen €3.

Vraag: Hoelang duurt het voor ik mijn bestelling in huis heb?
Antwoord: Wij streven ernaar binnen 2 dagen te leveren.

Vraag: Ik heb een verkeerd product gekregen. Hoe kan ik het retourneren?
Antwoord: Excuses. Neem even contact op met de webshop via info@geenlawaai.com

Vraag: Hoe zit het met de privacy?
Antwoord: Wij houden ons aan de wettelijke privacy richtlijnen. Zie voor meer informatie ook bij ons Privacy Statement.

Vraag: Op welke manieren kan ik betalen?
Antwoord: Betalen kan via Ideal.

Vraag: Past mijn bestelling door de brievenbus?
Antwoord: Als je 1 of 2 NoNoise verpakkingen koopt past het door de brievenbus, mocht je meer verpakkingen bestellen, dan ontvang je een pakketje.


Precisie–Geluidsfiltering


Het is goed om lawaai te blokkeren - maar soms is het toch noodzakelijk om de conversatie te kunnen blijven horen, of het gehuil van een baby, de toeter van een auto enz.

Gepatenteerde NoNoise Precisie-Geluidsfiltering betekent dat u lawaai kunt reduceren dat u niet wil horen, maar wél de geluiden die u wilt horen.

Geen “doffe geluiden”-effect


Gebruikelijke oordoppen geven veelal “een verstopte oren gevoel” en onnatuurlijk horen. Het constant horen van doffe geluiden of het verstopte oren gevoel kan over langere tijd storend werken en kan zelfs onze balans en fysieke beoordelings-vermogen beïnvloeden. Wij hebben dit effect geëlimineerd met als doel het hoogste draag- en gebruikscomfort.

Siliconenvrije constructie


Veel mensen hebben bedenkingen over gezondheid m.b.t. het gebruik van siliconen. (Medische- of andere siliconen). Daarom bieden wij een siliconenvrije constructie, hetgeen zeer geapprecieerd wordt door vooral degenen die regelmatig hun Gehoorbeschermers dragen. De unieke uitwendige constructie uit Thermoplastic geeft een hoog draagomfort.